ANP bericht dat de groei van de arbeidsmarkt in de regio Amersfoort uit zal gaan komen op ongeveer 5000 banen. Hiermee stijgt het aantal banen in de regio tot en met 2019 naar 163.700 banen. Het UWV geeft aan dat het voor werkgevers lastig zal worden om deze vacatures te vervullen. “Veel vacatures sluiten niet aan bij de kennis en vaardigheden van werkzoekenden.” aldus Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie van het UWV.

Binnen Uitblinkers! merken we nu al dat veel werkzoekenden lange tijd nodig hebben voor het vinden van een passende baan. Daarom hebben we onze aanpak zo ingericht dat we mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan de mogelijkheid geven om een uitgebreide sollicitatietraining “Solliciteren vanuit je kracht” te volgen. Voor mensen in de WW en bijstand bieden we deze gratis aan. Daarnaast kijken we als we met iemand kunnen voorsorteren op een bij ons uitgezette vacature intensief naar zijn/haar persoonlijke kwaliteiten en hoe die aansluiten bij het bedrijf en de vacature. Als er een gedeeltelijke match is onderzoeken we hoe de brug te slaan tussen de vraag van de organisatie en het aanbod van de werkzoekende. Daar waar het een gedeeltelijke mismatch op kennis vaardigheden betreft, zoals hierboven in het citaat van het UWV aangegeven, kunnen we door middel van training, coaching en begeleiding zowel voor de vacature houdende organisatie als voor de werkzoekende een oplossing bieden die een vruchtbare en duurzame werkrelatie mogelijk maakt.

Vanzelfsprekend nodigen we werkgevers en werkzoekenden van harte uit om contact met ons op te nemen om een afspraak te maken om onder het genot van een kop koffie of thee onze mogelijkheden te bespreken. Graag geven wij de gebruikelijke investering die bedrijven doen bij het inzetten van een detacheringsmedewerker of bij werving & selectie terug in onze kandidaten om hen persoonlijk te coachen, te trainen en te begeleiding. Vanzelfsprekend kunnen we in overleg ook aanvullende externe trainingen en opleidingen faciliteren om gezamenlijk tot een win-win-win situatie te komen.  meer info vind je op uitblinkers.eu of bel met Jan van Gestel op 06-183 95 318.