06 - 183 953 18 mail@vangestel-partners.nl

Vandaag, 6 juni 2018, zat Uitblinkers! in de bijlage van de de kleine Soester bij de Soester Courant.

Download hier de pdf: de kleine Soester 2018

Tekst de kleine Soester, 6 juni 2018:

,,Het is nooit te laat om iets over jezelf te leren!”

SOEST- De Soester ondernemer, Jan van Gestel, geboren en getogen in Brabant en geworteld in Soest, heeft een aantal passies. Eén daarvan is de interesse in het menselijk brein. Daar heeft Jan zijn werk van gemaakt. Met Uitblinkers! (ja, mét uitroepteken) wil hij zijn persoonlijke missie vormgeven namelijk: ,,De persoonlijke kracht en het potentieel van mensen die zoeken naar een nieuwe baan, zo helder krijgen dat zij dit herkennen, geïnspireerd raken, en daarop gerichte acties ondernemen.”

Iets anders doen

Uitblinkers! is meer dan een traditioneel, uitzend-, werving- en selectiebureau. Jan van Gestel legt uit: ,,Iemand kan de opleidingen en jarenlange ervaring hebben. Maar toch kan iemand slecht functioneren omdat de taken die hij of zij moet uitvoeren die andere kwaliteiten vragen. Ook kan iemand vastlopen in een functie en geen voldoening meer vinden. Op zulke momenten ligt motivatieverlies of misschien zelfs een burn-out op de loer. Iets anders gaan doen is dan belangrijk. Vergeet niet dat je een groot deel van de dag op het werk doorbrengt, dus als je daar dingen doet die bij je passen en die je als zinnig ervaart dan heeft dat ook een positieve werking op je thuissituatie en je leven als geheel! Voor de ‘baas’ is het waardevol om te investeren in het krijgen en houden van goede mensen die het in het bedrijf naar hun zin hebben en samen met het bedrijf willen groeien. Van baan veranderen binnen de organisatie is dus ook altijd een optie.”

Matchmaker

,,Ik help iemand van baan A naar baan B. Daarvoor moet je als kandidaat een persoonlijke ontwikkeling doormaken om te ontdekken welk werk je echt leuk vindt. Coaching is nodig om inzicht in het functioneren van je eigen brein te krijgen en om jezelf te ontwikkelen. Vervolgens je persoonlijke kwaliteiten leren herkennen en daar dan ook op doorleren. Zo krijg je energie, nieuwe inzichten en ontdek je kwaliteiten voor een nieuwe baan. Uitblinkers! is de matchmaker, of noem ons de makelaar, tussen werkzoekende en werkgever. Daarnaast begeleid ik de kandidaat in de periode dat hij of zij gedetacheerd is en bij Uitblinkers! op de payroll staat of, na plaatsing vanuit werving- en selectie, gedurende het eerste half jaar bij een nieuwe werkgever.”

Sport

Jan heeft, naast zijn passie voor het menselijk brein, een aantal interessante hobby’s die hem inspireren bij zijn leer- en coachingswerk voor Uitblinkers!. Zo beoefent de Soester kanoslalom. In deze sport functioneert hij op hoog niveau als internationaal scheidsrechter en is hij actief als mental coach voor enkele topkanoërs. ,,De kanosport is een kleine sport, maar de mensen die hier aan meedoen presteren op topniveau. Ik moet de stress en de verwachtingen van sporters managen. Daar ligt wel een verlengstuk met mijn werk bij Uitblinkers!.” In de entree van zijn huiselijk ingericht kantoor, zelf noemt Jan de inrichting: ,,een stukje Brabantse gemoedelijkheid” hangt een stootzak. Dat is een onderdeel van een andere passie: Ving Tsun Kung Fu. ,,Deze sport heb ik onlangs ontdekt. Het geeft mij niet alleen ontspanning en afleiding. Ving Tsun Kung Fu leert mij ook waar mijn grenzen liggen, laat mij ontdekken wat ik allemaal kan én niet kan. Deze inzichten zijn naadloos toe te passen bij de kandidaten van Uitblinkers!”. Hiermee is de link met een andere interesse van Jan, de (neuro)psychologie, gelegd. Zijn interesse in het menselijk brein zet Jan in om mensen te helpen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Hulp die niet alleen gaat over de zoektocht naar een nieuwe baan, maar ook naar het vinden van de eigen talenten en ambities.

Het is nooit te laat

,,Ik wil samen met de kandidaat werk vinden dat echt bij hem of haar past. Het zijn niet alleen de gebruikelijke vragen zoals: ‘Wat wil ik nou eigenlijk? En wat kan ik?’ die de kandidaat aan zichzelf moet stellen. Het gaat vooral om de persoonlijke ontwikkeling die hij of zij doormaakt. Het een-op-een-gesprek met mij, maar ook gesprekken tijdens workshops met andere kandidaten laten schellen van de ogen vallen, geven nieuwe inzichten en brengen latent talent naar boven. Je bent nooit te oud om te leren wordt er wel eens gezegd. Ik wil het nog specifieker omschrijven: Het is nooit te laat om iets over jezelf te leren. Soms denkt een kandidaat te weten wat zijn of haar wensen voor een nieuwe baan en wat de eigen competenties en capaciteiten zijn. Maar na een aantal sessies bij Uitblinkers! kunnen die vragen toch anders ingevuld worden dan vooraf gedacht. Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling wordt ook het lerend vermogen groter. Het is elke keer mooi om te ervaren dat mensen dat bij zichzelf ontdekken.”

Onderscheidend

,,Jezelf ontdekken en ontwikkelen en daarmee geholpen en gecoacht worden, dat is het onderscheidende aspect van Uitblinkers!. Mensen die op zoek zijn naar een andere baan staren zich dikwijls blind op de ervaring die zij juist wel of niet hebben. Maar waarom zou je niet gaan voor een baan als je daar, ondanks een gebrek aan ervaring, wel de capaciteiten voor hebt? Ambitie en motivatie zijn belangrijke raadgevers en kunnen meer waarde hebben dan een certificaat of diploma. Mensen kennen of herkennen hun talenten vaak niet. Uitblinkers! haalt de uitblinker in de werkzoekende naar boven.“

Coach

Werkzoekenden die zich inschrijven bij Uitblinkers! kunnen verschillende trajecten volgen. ,,Via workshops, intake- en adviesgesprekken onderzoeken wij welke vacatures goed bij de kandidaat passen. Op basis daarvan ga ik in mijn netwerk zoeken naar de juiste match. De begeleiding tijdens de eerste maanden van de nieuwe baan is een belangrijk onderdeel van de diensten die ik met Uitblinkers! lever. Als persoonlijke begeleider coach ik iemand in zijn of haar nieuwe baan.”

Elke dag leren

Jan van Gestel, een gedreven man, die bescheiden reageert op zijn rol als mental coach en toparbiter in de kanosport. ,,Ik realiseer mij vaak later dat ik mijn ervaringen met topsporters in de kanosport heb gebruikt tijdens een sessie voor Uitblinkers!. Zo heb ik ook geleerd dat je met het beoefenen van een nieuwe sport, zoals Ving Tsun Kung Fu, talenten bij jezelf kan ontdekken. Ik leer ook nog elke dag. Dat is mijn passie met Uitblinkers!: de kandidaat gericht en met zelfvertrouwen de baan laten vinden die bij hem of haar past. Maak kennis met Uitblinkers! en word een Uitblinker!”

Uitblinkers! Hartweg 49 . Meer informatie www.uitblinkers.eu