Als je een uitkering ontvangt vanuit de WW of bijstand is het lastig om als zelfstandige aan de slag te gaan. Een oplossing is om in de aanloop naar volledige zelfstandigheid gebruikt te maken van een payrolling constructie. Hierdoor zijn de fiscale ondernemersvoordelen nog niet meteen van toepassing maar loop je geen risico voor je WW of bijstand en worden deze niet gekort zolang je nog maar beperkte inkomsten hebt uit opdrachten. Pas als je genoeg opdrachtgevers hebt en een steady inkomensstroom vanuit je opgebouwde netwerk hebt, maak je de stap naar de Kamer van Koophandel. Tevens haal je dan het maximale rendement uit de fiscale mogelijkheden zoals de startersaftrek en zelfstandigen aftrek.

In een payrol constructie bepaal je zelf je tarief in de vorm van een bruto uurloon. Wij zorgen met onze back-office voor de contracten en de facturatie aan jouw klant. Vanuit onze payrolling constructie en overeenkomst met jou en zorgen we voor alle afdrachten en loonheffingen. Wij zijn hierbij volledig transparant in wat er van jouw in rekening gebrachte uurtarief waar naartoe gaat. Tevens zorgen we er voor dat je vanuit Uitblinkers! coaching en begeleiding krijgt bij het meer inzicht krijgen in jouw sterke punten, jouw kwaliteiten, het neerzetten van je zakelijke propositie, het netwerken en je (digitale) marketing. Je komt in ons Uitblinkers! startersnetwerk. Ook kunnen we samen met jou binnen ons netwerk uitkijken naar passende opdrachten en projecten.

Heb je interesse in deze manier van werken, om vanuit uitkering je eigen freelance of interim activiteiten op te zetten neem dan contact op met Jan van Gestel. Jan onderneemt al vanaf 2000 als Interim HRM Manager, freelance HR Consultant en zelfstandig Loopbaan coach en kent als geen ander de do’s en dont’s in de markt van ZZP en freelance.